Terreinbeveiliging waarom met Thermische-camera?

Een thermische-camera of warmtecamera werken niet met de herkenning van licht, maar met de herkenning van temperatuur en temperatuursverschillen. Elk mens, elk dier, elk object straalt warmte uit. Een thermische-camera is vaak zeer gevoelig. Als iemand zijn hand op een bureau legt en vervolgens weer weghaalt, blijft de afdruk van de hand nog lang zichtbaar.

Conventionele camera’s werken met de herkenning van licht. De verschillen in licht worden omgezet in beeld en dat kan vervolgens worden opgenomen.

Met een thermische-camera en Video Content Analyse is het mogelijk om met een beveiligingssysteem voor of tijdens een bepaalde gebeurtenis in te laten grijpen, die ervoor zorgt dat actie ondernomen kan worden wanneer het echt nodig is, dit in tegenstelling tot normale camerasystemen waar na een gebeurtenis camerabeelden teruggekeken kunnen worden.

Om een betrouwbare detectie te krijgen (ook met regen en sneeuw) is het gebruik van een thermische camera de enige oplossing voor terreinbeveiliging

admin